Aštrios saldžiosios bulvės

Ingredientai:

■ 1 kg saldžiųjų bulvių

■ 250 g Pimientos de Padrón (ispaniški pipirai)

■ 1 raudonasis pipiras

■ 1 svogūnas

■ 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

■ 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto

■ 150 g čederio  sūrio (tarkuoto)

■ druska, pipirai ir čili (jei  Jums patinka valgyti aštriai!)

Paruošimas:

■ Iš anksto pakaitinkite orkaitę iki 180 ° C.  Pasiruoškite kepimo indą, patepkite  alyvuogių aliejumi. Nuplaukite ir nuskuskite  saldžiąsias bulves ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Supjaustytas bulves  apšlakstykite  alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Kepimo indą dėkite į anksčiau įkaitintą orkaitę vidurinėje  lentynoje ir kepkite 15 minučių.

■ Tuo tarpu nuplaukite raudonąjį pipirą ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Apkepinkite  svogūną. Nuplaukite ir supjaustykite pusę Pimientos  žiedais. Sumaišykite raudonuosius pipirus, svogūną, 3 šaukštelius alyvuogių aliejaus ir 1 valgomąjį šaukštą acto ir pusę tarkuoto sūrio. Pabarstykite  druska ir pipirais, pridėkite šiek tiek čili, jei jums patinka labai aštriai!

■ Supilkite  supjaustytą mišinį ant keptų saldžiųjų bulvių griežinėlių. Pabarstykite likusį sūrį ant viršaus.  Kepkite  vidutinio karštumo orkaitėje maždaug 10 minučių kol sūris aptirps. Sudėkite likusius Pimientos  į serviravimo lėkštę,  pašlakstykite  alyvuogių aliejumi , sudėkite paruoštas saldžiąsias  bulves ir valgykite.

Skanaus!