Citrinų su mėlynėmis ir pistacijomis pyragas pavasariui

Pavasarį mes jums siūlome migdolų ir citrinų su mėlynėmis ir pistacijomis pyragą. Labai skanus ir sultingas pyragas, kuris yra greitai pagaminamas. Be gliuteno, purus ir labai gardus!

Produktai

  • 450g maltų migdolų
  • 120g mėlynių
  • 120g cukranendrių cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 1 vanilės pupelės
  • 1 citrinos
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių be gliuteno
  • Žiupsnelio druskos

Citrinų įdarui reikės:

  • 120g cukraus pudros
  • 2,5 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
  • 50g maltų ir nuluptų pistacijų be druskos
  • Be to, jums reikės kepimo popieriaus ir kepimo formos

Paruošimas:

Kiaušinių trynius ir cukrų supilkite į dubenį ir maišykite kol masė pasidarys kaip kremas. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir įjunkite režimą , kuomet kaista viršuje ir apačioje, pasiruoškite kepimo skardą ir kepimo popierių. Tada, nuplaukite mėlynes ir nukoškite jas per sietelį. Perpjaukite vanilės pupelę išilgai ir išimkite minkštimą. Į dubenį įdėkite maltus migdolus, vanilės minkštimą, citrinos, kepimo miltelius ir druskos, viską maišykite, kol tešla pasidarys kaip kremas. Į tešlą įdėkite mėlynes ir kiaušinio baltymus ir maišykite kol ji pasidarys labai standi. Tuomet į tešlą įpilkite mėlynes ir kiaušinio baltymus ir supilkite viską į kepimo formą.

Įdėkite į orkaitę 40 – 45 minutėms. Praėjus šiam laikui, siūlome patikrinti ar tešla iškepė. Patikrinti galite su dantų krapštuku. Jeigu tešla prilimpa prie dantų krapštuko, kepkite dar 5 minutes.  Kai migdolų pyragas iškepa, išimkite jį ir palikite 15 minučių, kad atvėstų.  Po to atsargiai ištraukite pyragą iš formos, lėtai išimkite kepimo popoierių ir leiskite citrinų-migdolų pyragui pilnai atvėsti. Tada sumaišykite citrinų sultis su cukraus pudra  ir užpilkite ant atvėsusio pyrago ir užberkite pistacijų gabaliukų ant viršaus. SKANAUS!