Kepta menkė be gliuteno su bulvių salotomis

Mielas skaitytojau!

Žuvis yra labai maistingas produktas! Tai fantastinis baltymų šaltinis, turintis mažai riebalų, skirtingai nuo mėsos, turintis naudingų riebalų. Valgydami įvairias žuvų rūšis gausite vitaminų ir mineralų, kurie suteiks daug naudos Jūsų sveikatai. Tokie svarbūs maistiniai komponentai, kuriuos aptinkame žuvyje, padeda raumenims augti ir juos atstatyti. Žuvį  taip pat labai greitai ir lengvai galima paruošti, tai puikus pusryčių ir pietų patiekalas. Čia rasite naujausią šviežios menkės receptą be gliuteno.

Produktai paruošti žuvį (keturiems asmenims)

2 šviežios menkės filė

2 putpelių  kiaušiniai arba 1 vištos kiaušinis (kuriuos toleruojate)

Džiuvesėliai  be gliuteno

Jūros druska ir šviežūs pipirai

½ citrinos

1 arbatinis šaukštelis veganiško margarino

1 arbatinis šaukštelis šaltojo spaudimo alyvuogių aliejaus žuvies paruošimui

Produktai bulvių salotoms (keturiems asmenims)

1 kg baltų bulvių

1 česnakas arba svogūnas

1-2 arbatiniai šaukšteliai obuolių acto

2 arbatiniai šaukšteliai granuliuoto vištienos sultinio arba 2 kubeliai vištienos sultinio

250 ml vandens

Šviežia pipirnė

Jūros druska

1 arbatinis šaukštelis veganiško margarino svogūnams

Papildomi produktai:

Šviežių salotų lapai

PARUOŠIMAS

Pradėkite nuo bulvių salotų, kad užtektų laiko sudėti visus produktus.  Nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais ir padėkite juos į didesnį dubenėlį. Nulupkite ir supjaustikite česnakus ir svogūnus mažais gabaliukais. Į vidutinio dydžio puodą įdėkite veganinį margariną ir kepkite česnakus ir  svogūnus kol jie taps skaidrūs. Neleiskite svogūnams paruduoti, nes salotų skonis bus kartus. Kai tik svogūnai bus skaidrūs, įpilkite vandens ir daržovių sultinio, užvirkite. Įpilkite obuolių actą ir pagardinkite druska. Tuomet nuimkite nuo viryklės.

Tuo tarpu nuplaukite  pipirnes ir jas nusausinę atidėkite į šalį. Supilkite karštą sultinį ant bulvių ir kruopščiai išmaišykite.  Palikite 30-čiai minučių. Vėliau galite užberti druskos.  Bulvės sugers beveik visą skystį.  Salotos neturėtų būti per daug kietos arba per daug  patižusios.  Pavyzdžiui: kaip ir risotto: jis visada turėtų būti tolygus ir kreminis. Tai tas pats ir su bulvių salotomis!

Dabar ruoškite menkę kepimui. Nuplaukite žuvį šaltame vandenyje, nusausinkite  ir padėkite į šalį. Suplakite putpelių kiaušinius gilioje lėkštėje.  Paberkite  džiūvėsėlius ant kitos lėkštės.  Ištirpinkite margariną keptuvėje.  Pašlakstykite citrinų sultimis abi  žuvies puses, paskui pamerkite žuvį į kiaušinių plakinį, įberkite druskos ir apvoliokite žuvį dživėsėliuose. Atsargiai dėkite žuvį į keptuvę.  Lėtai kepkite žuvies filė iš abiejų pusių, kad duonos džiūvėsėliai nesudegtų ir žuvis liktų sultinga.

Patiekite ant lėkštės, pipirnes dėkite po bulvių salotomis, o ant viršaus žuvį. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite su šviežiomis salotomis, kurios buvo paminėtos anksčiau.

Mėgaukites sveiku, be gliuteno maistu, praturtintu vitaminais ir mineralais!