Keptas ant griliaus kukurūzas su skaniu pomidorų padažu

Barbekiu sezonas jau čia! Šviežiai kepamų patiekalų aromatas sklinda po visos Europos sodus, parkus ir kiemus.

Valgydami šviežią kukurūzą,  kasdien gaunate rekomenduojamą maistinių  skaidulų dozę , taip pat sudėtinius  angliavandenius, kurie yra puikus energijos šaltinis.

Mėgaukitės savo barbekiu su sveikai grilintu kukurūzu ir pamidorų padažu.

Produktai kukurūzų grilinimui:

2 virti kukurūzai

Produktai  pomidorų padažui:

2 skiltelės česnako

1 svogūnas

3 pomidorai

¼ čili pipiro

1 laimo arba citrinos

1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkintos kalendros

1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkinto baziliko

3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

žiupsnelis druskos

Paruošimas (gali prireikti 2 keptuvių)

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite čili pipirą. Per pusę perpjaukite laimą arba citriną, kitą pusę kol kas pasidėkite į šalį. Šiek tiek pašildykite keptuvėje  vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įdėkite supjaustytus svogūnus ir česnakus į keptuvę ir kepkite apie 1 minutę. Sudėkite pomidorus, gerai sumaišykite ir virkite 10 minučių.

Padėkite kukurūzą ant griliaus grotelių arba galite naudoti  keptuvę: įmaišykite sviestą ir likusį alyvuogių aliejų į kitą indą ir lėtai skrudinkite kukurūzą iš visų pusių. Į pomidorų mišinį sudėkite kalendras, bazilikus ir laimo sultis, gerai sumaišykite ir įberkite druskos. Paimkite kukurūzus nuo grotelių arba iš keptuvės, užtepkite padažą ir patiekite.