Mokslo naujienos

ImuPro padeda gerinti sportinę formą

Prastai suvirškintų baltymų sudedamosios dalys gali patekti į kraujotaką. Imuninė sistema reaguoja į jas kaip į svetimkūnius ir pradeda gaminti IgG antikūnus. Tai gali sukelti vietines ir sistemines uždegimines reakcijas, kurios neigiamai veikia sveikatą ir sportinius pajėgumus. Dėl raudonųjų kraujo ląstelių mobilizacijos raumenyse gali pasireikšti vietinė išemija žarnyne. Dėl jos gali padidėti virškinimo trakto gleivinės pralaidumas, o tai gali dar labiau padidinti neigiamų reakcijų į maistą riziką. IgG nulemtos reakcijos į maistą pasireiškia praėjus kelioms valandoms ar net dienoms po netinkamo maisto produkto vartojimo. Dažnai jos praeina be simptomų. Šias reakcijas diagnozuoti be specialių testų sudėtinga, nes sunku susieti prieš kelias dienas valgytą maistą su šiandienos simptomais.

Kasdien ar reguliariai vartojami netoleruojami maisto produktai gali sukelti nepagydomą lėtinį uždegimą.

Lėtinio uždegimo pasekmės:

  • sumažėjęs deguonies kiekis audiniuose dėl bekrešančių raudonųjų kraujo ląstelių, sutrikusi deguonies apykaita ir ilgėjanti anaerobinė fazė;
  • sumažėjęs cukraus kiekis raumenų ląstelėse, insulino receptorių blokavimas dėl TNF-α, stipraus uždegimo mediatoriaus, ir sustojusi energijos gamyba raumenyse;
  • didesnė glikozilinimo galutinių produktų, skatinančių sausgyslių ir raumenų sąstingį ir didinančių susižalojimų riziką, sintezė;
  • mažėjantis pasitikėjimas savimi.

Dvigubai koduotame kryžminiame tyrime dalyvavusiems plaukikams, 45 dienas ir ilgiau besilaikiusiems „ImuPro“ dietos, nustatyti tokie rezultatai:

  • vidutiniškai 10 % didesnis maksimalus O2 tūris (vienu atveju net 44 %);
  • 50 % sumažėjęs laktato kiekis;
  • 4,5 % sumažėjęs kūno riebalų kiekis (vienu atveju net 24 %);
  • 2,5 % (vienu atveju 6,3 %) sumažėjęs kūno svoris, palyginti su nemodifikuotos dietos grupe;
  • greitesnis atsikūrimo periodas, vertinant suretėjusį širdies susitraukimų dažnį (16 %).

Atsisakius eliminacinės dietos, daugumai sportininkų sugrįžta įprasti pajėgumai. Taip dar kartą įrodomas „ImuPro“ dietos efektyvumas.

Kitas, amerikiečių tyrimas rodo kognityvinių gebėjimų pagerėjimą studentams, kurie iš dietos pašalino provokuojančius maisto produktus.

  • padidinti maksimalų deguonies tūrį (VO2 max);
  • pagerinti atsikūrimo laikotarpį;
  • paskatinti riebalų deginimą;
  • optimizuoti kūno sudėjimą;
  • sumažinti laktato kiekį.

PASTABA: reikėtų nepainioti IgG sukeliamo maisto netoleravimo su tikrąja klasikine maisto alergija (I tipo). Jei sergate I tipo alergija, tai reiškia, kad jūsų organizme gaminasi IgE antikūnai. Šie antikūnai dalyvauja alerginėse reakcijose. „ImuPro“ nenustato IgE sukeltos maisto alergijos.