Pagerinkime imunitetą!

Pagerinkime imuninę sistemą  vitamino C pagalba

Jau daug girdėjome, kad yra ištirta vitamino C nauda sveikatai.  Duomenys rodo, kad vitamino C maisto šaltiniai kiekvieną dieną yra įtraukiami į mūsų  maitinimo planą. Pirma, įrodyta,  kad laisvasis radikalas, pernešantis vitaminą C, gali padėti apsaugoti nuo stemplės, burnos, skrandžio ir kasos vėžio. Tyrimais taip pat nustatyta , kad  esant pakankamam  vitamino C  kiekiui kraujyje, sumažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Ir nors mes negalime išvengti peršalimo žiemos metu vartodami vitaminą C, tyrimai rodo, kad jo vartodami pakankamai,  galime padidinti imuninės sistemos gebėjimą atsekti ir kovoti su virusais ir bakterijomis.

Maisto šaltiniai, kuriuose gausu vitamino C – vaisiai ir daržovės, pvz., papajos, paprikos, brokoliai, braškės, greipfrutai, apelsinai, kiviai ir ananasai. Jei pusryčių racione yra citrusinių vaisių, tuomet tai yra puikus būdas papildyti  kasdienį  poreikį maistingomis medžiagomis, bet  šie vaisiai nėra vienintelis pasirinkimas. Vitamino C gausu grūduose, paprikoje,  brokoliuose ir kuskuse. Šiais produktais galima praturtinti  pietų bei vakarienės stalą.

 

Kuskuso salotos, praturtintos  vitaminu C

Ingredientai

  • 100 g kuskuso (ryžiai yra puiki alternatyva kviečiams)
  • 200 ml mažai sūdyto daržovių sultinio
  • 2 svogūnų laiškai
  • 1 raudonoji paprika
  • ½ agurko
  • 50 g fetos sūrio
  • 2 v.š. pesto padažo
  • 2 v. š. pakepintų kedro riešutų

 

Paruošimas

  • Kuskusą suberkite į  didelį dubenį,  užpilkite karštu daržovių sultiniu.
  • Uždenkite ir palikite 10 minučių, kol kuskusas pasidarys purus ir viskas susigers
  • Supjaustykite svogūnų laiškus, raudoną papriką bei agurką.
  • Įdėkite į kuskusą pesto padažo, fetos sūrio pjaustyto kubeliais. Išmaišykite  ir pabarstykite pakepintais kedro riešutais.