Polenta su pankoliais

Žiemos receptas – Polentos (kukurūzų kruopų košė) su pankoliais

Žiema jau  ne už kalnų … Mes norėtume pasiūlyti  Jums keletą žiemos receptų. Pankoliai, juodosios salsifijos  ir baklažanai – tai daržovės, kurias parinkome Jums  žiemos patiekalams.  Pradėsime nuo polentos su pankoliais.  Sekite naujienas!

Tik keturi  ingredientai:

  • 70 g polentos (kukurūzų kruopų košė)
  • 300 ml vandens
  • 200 g pankolių
  • druska, sviestas

 

 

Paruošimas

  • Supilkite kukurūzų kruopas į verdantį vandenį, nuolat maišydami virkite  10 minučių, kad kruopos taptų purios.
  • Nuplaukite ketvirtį pankolio ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  • Į puodą Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto, trumpai pakepinkite pankolio juosteles , tada įpilkite šiek tiek vandens ir patroškinkite  maždaug  5 minutes.  Įdėkite polentą į lėkštę, sudėkite smulkintus pankolius ir pabarstykite pankolių žalumynais.