Skip to main content
Informaciniai straipsniai

Puikūs patarimai, kaip gaminti ir kepti be glitimo

Autorius 2018/04/0624 balandžio, 2020No Comments

Puikūs patarimai, kaip gaminti ir kepti be glitimo

Iš pradžių gali būti sunku laikytis dietos be glitimo.

Tačiau yra daug sveikų ir skanių maisto produktų, kuriuose natūraliai nėra glitimo! Tai tokie maisto produktai kaip  vaisiai, daržovės, mėsa ir paukštiena, žuvies ir jūros gėrybės, pienas  ir pieno produktai, pupos, ankštiniai augalai ir riešutai.

Maisto produktai, kuriuose natūraliai nėra glitimo

Visuose šiuose maisto produktuose natūraliai nėra glitimo: kukurūzai, ryžiai, laukiniai ryžiai, soros, rudosios soros, grikiai, sojos, sezamo, linų sėmenys, kanapės, bulvės, daržovės, vaisiai, riešutai, pienas, kiaušiniai, mėsa, žuvis, paukštiena, ankštiniai augalai, riebalai, aliejai ir kt.

Be to, šiandien siūloma kepti ir gaminti naudojant įvairius miltus be glitimo.

Daugelį  šių grūdų galima rasti  jūsų vietinėje maisto parduotuvėje, kai kurie iš mažiau žinomų yra tik specializuotose ar sveikos mitybos  parduotuvėse. Paprastai be glitimo miltai : migdolų miltai amaranto sėklų miltai, grikių miltai, ryžių miltai, kvinano miltai, kukurūzų arba sorų miltai.

Gliuteno neturinčios alternatyvos

Makaronuose, manų kruopose, bulgur, kuskuse glitimo yra. Bet jei receptai ar patiekalai reikalauja bet kurio iš šių komponentų, juos galite pakeisti kitais maisto produktais. Štai keletas patarimų:

  • Makaronai: juos gali pakeisti ryžiais, grikiais, soromis arba kukurūzų makaronais.
  • Bulgur: juos taip pat gali pakeisti ryžiais.
  • Kuskusas: bolivinė balanda yra geras pakaitalas.
  • Duona: šiuo metu yra didelė pasiūla be glitimo kepinių, arba kepkite patys.
  • Granola: sukurkite savo granulių mišinį be glitimo.
  • Alus: dabar jau daugelyje parduotuvių siūlomas alus be glitimo..