Skanus žiemos receptas

Skanus žiemos receptas – vištienos piršteliai su kokoso drožlėmis (be glitimo) ir pasukomis.

Jau žiema. Mes norėtume įsitikinti, kad Jūs turite keletą žiemos receptų, kuriais galėsite pasimėgauti. Šiuos vištienos pirštelius su kokoso drožlėmis galėsite nardinti į daržovių padažą be glitimo. Mėgautis galės  visa šeima. Jūs pamatysite, kad jūsų šeimos nariai tiesiog apsilaižys  pirštus valgydami šį patiekalą!

Produktai

  • 500-700g vištienos be kaulų (arba krūtinėlės, supjaustytos nedidelėmis juostelėmis)
  • 2 puodeliai pasukų arba natūralaus jogurto
  • 1 1/4 puodelio (100 g) nesaldintų kokoso drožlių
  • 1 1/2 puodelio (210 g) miltų be glitimo, mišinys (140 g baltųjų ryžių miltų + 47 g bulvių krakmolo + 23 g tapijoko krakmolo ar miltų).
  • 1/4 puodelio (33 g) rupių kukurūzų miltų
  • 2 arbatinius šaukštelius rūkytos ispaniškos paprikos
  • 1/2 šaukštelio košerinės druskos
  • 1/4 arbatinio šaukšto šviežiai maltų juodųjų pipirų

Ingredientai padažui paruošti

  • 1/4 puodelio (56 g) majonezo
  • 2 šaukštai (34 g) pomidorų padažo
  • 1/8 šaukštelio košerinės druskos
  • 1 arbatinį šaukštelį rūkytos ispaniškos paprikos
  • 2 valgomieji šaukštai kapotų kornišonų
  • 300 ml vandens
  • druska, sviestas

Paruošimas

Pirmiausia marinuojam vištieną. Vištienos juosteles užpilkite pasukomis ir įdėkite į plastikinį maišelį su užsegimu ir padėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų bent 30 minučių, o geriausiai palikti visai nakčiai šaldytuve.

Kol vištiena marinuojasi, įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kokoso dribsnius paskleiskite ant kepimo popieriaus lapo ir padėkite į pašildytą orkaitę. Kepkite, kol kokoso dribsniai pradės ruduoti aplink kraštus (apie 8 minutes). Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Suberkite kokoso drožles į  vidutinio dydžio dubenį ir įmaišykite miltų mišinį, kukurūzų miltus, papriką, druską ir juoduosius pipirus ir gerai sumaišykite. Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200°C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir uždėkite groteles ant skardos. Jei bijote, jog prie grotelių gali prilipti, lengvai patepkite jas aliejumi.

Išimkite kiekvieną vištienos gabalėlį iš pasukų ir leiskite truputį nuvarvėti prieš apvoliojant paruoštame miltų mišinyje. Sudėti ant grotelių keletos centimetrų atstumu. Švelniai patepkite kiekvieną vištienos gabalėlį aliejumi. Skardą laikykite orkaitės centre, kepkite 10 minučių. Išimkite iš orkaitės, apverskite vištienos gabaliukus, vėl lengvai patepkite dar kartą kepimo aliejumi ir vėl kepkite dar apie 10 minučių kol gabalėliai bus traškūs.

Kol vištiena gaminama pasiruoškite padažą. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite jogurtą, majonezą, pomidorų padažą, druską, papriką ir  švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Įdėkite supjaustytus kornišonus ir vėl atsargiai išmaišykite. Patiekite vištieną su paruoštu padažu ir pasirinktomis daržovėmis.