Žiedinių kopūstų grynuolių ingredientai (porcija dviems):
0,5 kg žiedinių kopūstų
1/4 puodelio veganiško majonezo
3 šaukštai rudųjų ryžių miltų arba jūsų mėgstamų be glitimo miltų
1 šaukštas valgomųjų mielių dribsnių
1 šaukštelis svogūnų miltelių
1/2 šaukštelio česnako miltelių
1/2 šaukštelio maltos paprikos
1 šaukštelis itališkų prieskonių
vienas žiupsnelis ciberžolių miltelių
jūros druska pagal skonį
Žiedinių kopūstų grynuolių paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šoną.
Sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus į dubenį, supilkite majonezą, lengvai išmurkdykite majoneze ir atidėkite į šoną.
Mažame dubenyje suberkite: rudųjų ryžių miltus, mielių dribsnius, svogūnų miltelius, česnako miltelius, papriką, Itališkus prieskonius, ciberžolės miltelius ir gerai sumaišykite.
Visą mišinį užpilkite ant žiedinių kopūstų žiedynų, lengvai apvoliokite, kol visi žiedynai apsidengs trupinėliais. Tada sudėkite ant skardos.
Kepkite 30 minučių, paskui apverskite ant kito šono.
Patiekite su sveikuolišku namie gamintu pomidorų padažu (kečupu), kaip aprašyta žemiau pateiktame recepte.
Sveikuoliškas Kečupo receptas
Kečupo ingredientai:
2,5 kg ekologiškų prinokusių pomidorų
1/4 puodelio kapotų svogūnų
1/2 puodelio baltojo acto
1/2 cinamono lazdelės
6 gvazdikėlių
1/2 šaukšto salierų sėklų
Šiek tiek raudonųjų pipirų
1/8-1 /4 puodelio Stevija* mišinio arba kito saldiklio (pagal skonį)
*Stevijos milteliai naudojami kaip cukraus pakaitalas arbatai, kavai ir kitiems karštiems gėrimams saldinti. Intensyviai saldaus, stevijai būdingo skonio.
1 šaukštelis nerafinuotos jūros druskos
Kečupo paruošimas:
Į nedidelį indelį supilti actą, įdėti cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir salierų sėklas. Užvirkite. Nukelkite nuo kaitlentės ir atidėkite į šalį.
Ketvirčiais supjaustykite pomidorus ir įdėti į didelę keptuvę. Sudėkite svogūnus ir virkite vidutiniame karštyje 25 minutes arba iki kol pomidorai subliukš.
Supilkite pomidorus ir svogūnų mišinį į sietelį, pertrinkite, kad gautumėte minkštimų masę be odelių ir sėklų. Grąžinkite minkštimą atgal į keptuvę. Išmatuokite gylį liniuote. Jei jis yra 3cm aukščio, tuomet norint paruošti tinkamos konsistencijos padažą, jį reik išgarinti per pusę, taigi turi likti 1,5 cm padažo.
Retkarčiais pamaišykite (tai gali užtrukti daugiau nei valandą). Kol verda, supilkite jau pasiruoštą prieskonių mišinį su actu, įpilkite druskos ir virkite, kol pasiekiate pageidaujamą storį .
Įpilkite „Stevija” mišinio arba pasirinkite kitą saldiklį.
Mėgaukitės šiuo skaniu patiekalu!