Veganiškas šokoladinis burokėlių  pyragas be gliuteno

Norite laikytis veganiškos dietos be gliuteno ir manote, kad tai sudėtinga  padaryti? Na, šiandien daugelyje prekybos centrų yra produktų, kurių sudėtyje nėra glitimo, tiesiog atidžiai apžiūrėkite lentynas prekybos centruose. Yra daug gerų receptų,  kuriems paruošti nereikia miltų ar glitimo.

Išbandykite šį skanų veganišką šokoladinį  burokėlių pyrago receptą apipiltą šokoladiniu avokadų glajumi.  Jūs pamatysite, tai ne tik skanus, bet ir sveikas desertas.

 

Ingredientai

  • 1- 1/2 puodelio miltų be glitimo
  • 1/2 puodelio nesaldintų kakavos miltelių
  • 1 puodelio natūralaus cukranendrių cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 puodelio rapsų arba kokosų aliejaus
  • 1/2 puodelio burokėlių
  • 3/4 puodelio vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio obuolių acto

Glajus:

  • 2 avokadai
  • 10 šaukštų klevų sirupo
  • 1/2 puodelio nesaldintų kakavos miltelių

 

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  • Į didelį dubenį sudėkite miltus, kakavos miltelius, cukrų, kepimo sodą bei druską. Viską sumaišykite.
  • Pridėkite rapsų aliejaus, burokėlių  tyrės, vandens ir obuolių acto. Maišykite tešlą rankomis.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 35 minutes arba tol, kol įsmeigus medinį dantų krapštuką ir ištraukus jis būna sausas.
  • Leiskite pyragui atvėsti  25 minutes, tada  peiliu apeikite aplink formą  ir išverskite jį iš formos.
  • Prieš apliejant glajumi leiskite pyragui visiškai atvėsti.
  • Glajui maisto procesoriuje labai tolygiai sumaišykite avokadą, klevų sirupą ir kakavos miltelius.

 

  • Jei norisi daugiau saldumo, pridėkite klevų sirupo.
  • Atvėsintą ir aplietą pyragą laikykite šaldytuve