Pastarnokas – užmiršta daržovė

Kas yra pastarnokas? Ar ragavote? Pastarnokas yra šakninė daržovė, panaši į morką, joje yra įvairių vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų, įskaitant maistines skaidulas, folį, kalį ir vitaminą C. Pastarnokai dažnai vadinami „pamiršta daržove“. Išbandykite receptą šiandien ir pasinaudokite pastarnokų teikiama nauda sveikatai.

Ingredientai

  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 x 5 cm gabalėlis šviežio imbiero
  • alyvuogių aliejus
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas “Garam masala” prieskonių mišinio
  • 6 pastarnokai
  • 500 ml pusiau nugriebto pieno
  • 750 ml ekologiškas daržovių sultinys
  • šviežios petražolės

Papildomai: prie sriubos galite patiekti traškią duonelę, pvz.: bolivinių balandų duona apšlakstyta alyvuogių aliejumi ir paskrudinta.
Patrimas: pabandykite naudoti kokosų pieną vietoj įprasto.

Paruošimas

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką ir imbierą.
  2. Į įkaitintą puodą su aliejumi ir sviestu suberkite svogūną, česnaką, imbierą ir “Garam masala” prieskonius. Lengvai pakepinkite, kol svogūnai taps minkšti ir saldūs.
  3. Tuo metu, nulupkite pastarnokus ir supjaustykite maždaug 3 cm griežinėliais. Dėkite į puodą kartu su svogūnais ir apkepkite.
  4. Supilkite sultinį ir pieną, pagardinkite druska ir pipirais, palaukite kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite apie 30  minučių.
  5. Po pusvalandžio peiliu patikrinkite ar pastarnokai išvirę. Jei taip, sutrinkite sriubą blenderiu. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite druskos.
  6. Jei mėgstate aštriai, supjaustykite čili ir juo pagardinkite sriubą.

Skanu patiekti su traškia duonos riekele ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Biuras Vilniuje

P. Baublio g. 4, LT-08406 Vilnius
Telefonas (8 5) 268 5164
Mobilus 8 620 82629
El. paštas: info@medicinapractica.lt

© 2003-2019 Medicina practica laboratorija