Kulinarinė kelionė į Aziją! Vištiena su šviežiomis daržovėmis. Labai skanus patiekalas, neriebus ir turintis daug baltymų .Taip pat jame gausu magnio, cinko, vitamino B12 ir B6. B vitaminai yra naudingi imuniteto stiprinimui, suteikia energijos ir gerina nervų sistemą. Marinuotos vištienos derinys su sezamu, kalendra, sojų padažu, ryžių sirupu ir laimu yra labai skanus.
Produktai:
400 g vištienos krūtinėlės filė
Šviežia kalendra
6 šaukštai sojų padažo marinatui
1 šaukštas sojų padažo marinato pagardinimui
2 šaukštai baltų sezamo sėklų
Jūros druska
½ mažo raudonojo čili pipiro
½ laimo citrinos
1 arbatinis šaukštelis ryžių sirupo
2 arbatiniai šaukšteliai kokosų aliejaus
Šviežios daržovės pagal sezoną (kurias toleruojate)
1 svogūnas
Žiupsnelis druskos su džiovintomis žolelėmis
3-4 iešmai
Paruošimas
Nuplaukite ir nusausinkite vištieną , supjaustykite dideliais gabaliukais. Įdėkite gabaliukus į dubenį. Nuplaukite ir nusausinkite kalendrą, vėliau supjaustykite. Įspauskite laimo sultis ir įdėkite smulkiai supjaustytą raudonąjį čili pipirą. Sudėję ingridientus, supylę marinatą, ryžių sirupą ant vištienos, viską išmaišykite ir palikite šaldytuve 2 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių. Kol kaista orkaitė, nuplaukite ir supjaustykite daržoves. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Ape 5 minutes kepkite daržoves ir svogūną kokosų aliejuje. Įpilkite marinatą, maišykite ir pagal skonį įberkite druskos su džiovintomis žolelėmis. Viską palikite šiltoje orkaitėje. Išimkite iš šaldytuvo mėsą, nuplaukite iešmus ir uždėkite mėsą ant jų.
Lėtai kaitinkite kokosų aliejų keptuvėje ir vartykite iešmus jame. Užbarstykite sezamų sėklas ir kalendras ant iešmų su vištienos gabaliukais. Pakepinkite dar kartą abi puses aliejuje. Patiekite Azijos vištienos vėrinukus su pakeptomis daržovėmis ir mėgaukitės!