Europos depresijos diena spalio 1 d.

Ryšys tarp uždelstos lėtinės alergijos maistui ir depresijos

Lėtinės alergijos maistui simptomatika gali išryškėti tik po kelių dienų, todėl patys pacientai ir net sveikatos priežiūros specialistai negali nustatyti konkretaus ryšio tarp vartojamo maisto ir negalavimo. Tokia situacija tikrai nedžiugina, esant lėtinei maisto alergijai dažnai elgesys sutrinka ir susergama depresija. Valgomi netinkami maisto produktai dažnai slopina gydomųjų priemonių veiksmingumą.

Su lėtine alergija maistui susiję šie simptomai ir negalavimai:

ADHD, aktyvumo ir dėmesio sutrikimai, nerimo jausmas, autizmas, lėtinio nuovargio sindromas, depresija, su nerimu susijęs galvos svaigimas, hiperaktyvumas, mieguistumas, priešmenstruacinis sindromas, stresas ir (arba) įtampa, asmens savivertei įtakos turintis storėjimas arba lieknėjimas.

Kaip lėtinė alergija maistui ir uždegimas konkrečiai prisideda prie elgesio sutrikimų ir depresijos?

Moksliniais tyrimais yra nustatytas ryšys tarp streso, lėtinio uždegimo ir simptomų. Serotoninas yra pagrindinis laimės hormonas. Nuolatinį stresą ir lėtinį uždegimą patiriančiame organizme sutrinka serotonino gamyba, ilgainiui pritrūksta šio hormono, todėl susergama depresija ir (arba) sutrinka miegas.

Labai paplitę savo sudėtyje glitimo turintys ir pieno produktai sudaro kasdienės daugelio žmonių mitybos dalį. Nustatyta, kad daugelis pieno baltymų fragmentų veikia kaip opiatai. Karvių piene ir glitime esantys opiatų fragmentai gali turėti tiesioginį su lėtiniu uždegimu susijusį poveikį smegenims ir taip sukelti aktyvumo ir dėmesio sutrikimus, nerimą, bipolinį sutrikimą ir (arba) autizmą.

Kiti dažnai vartojami reakcijas sukeliantys netoleruojami maisto produktai yra, pavyzdžiui, ant medžių augantys riešutai, žemės riešutai, vištų kiaušiniai, sojų pupelės ir mielės. Daugelis iš mūsų šiuos produktus galime saugiai vartoti ir jie nekelia grėsmės, tačiau, atsiradus bet kokiems elgesio sutrikimams arba depresijai, šie arba kiti reguliariai vartojami maisto produktai gali pasunkinti, sustiprinti simptomus arba net juos sukelti.

Kaip galite nustatyti maisto produktus, sukeliančius uždegimines reakcijas jūsų organizme?

IgG yra mūsų pačių imuninės sistemos gaminamas apsauginis (gynybinis) baltymas, kuris prisijungia prie svetimkūnio, vadinamojo antigeno. Antigenas atpažįstamas kaip svetima, invazinė medžiaga, kelianti grėsmę organizmui. Mūsų organizmui atpažinus tokį „įsibrovėlį“, prasideda uždegiminis grandininis atsakas, kuriuo organizmas siekia sunaikinti konkretų antigeną.

„ImuPro“ – tai

  • itin modernus ir patikimas IgG tyrimas konkretiems maisto produktams ir kelias sveikesnio gyvenimo link;
  • tyrimas, kurio pagalba pakeisite mitybą taip, kad išvengtumėte visų maisto produktų, sukeliančių arba skatinančių uždegiminius procesus jūsų organizme.

Sužinokite daugiau apie netoleruojamus maisto produktus nustačius IgG kiekį. Ar esate tam pasirengę?

Išmėginote „viską“, tačiau depresija arba kiti elgesio sutrikimai vis dar nesiliauja jūsų varginti?

Atlikite „ImuPro“ tyrimą ir vadovaukitės šio tyrimo rezultatais pagrįsta mitybos režimo koncepcija. Informacija, kurią sužinosite, leis jums žengti keliu, vedančiu geresnės bendrosios savijautos link.