Be gliuteno, pieno ir kiaušinių. O svarbiausia – ypač skanios ir nesudėtingai paruošiamos!

Daržovės bei salotos turėtų būti kiekvieno iš mūsų racione ir sudaryti nemažą jo dalį.

Vienos mėgstamiausių salotų su vištiena, bet nesudėtingai keičiamos, keičiant ir naudojamus produktus. Kasdien galite valgyti vis kitokias, todėl nepabos ir bus ypač naudingos.

Ingredientai salotoms:

  • 1 vištos krūtinėlė;
  • 1 šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukštis džiovintų prieskoninių žolelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • “Ice berg” salotos;
  • ¼ paprikos;
  • 5 vnt. vyšninių pomidorų;
  • 1 agurkas;
  • moliūgų sėklų pagal skonį.

Ingredientai užpilui:

  • 2 šaukšt. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 arbat. šaukštelis medaus;
  • 5 arbat. šaukštelio garstyčių;
  • 1 arbat. šaukštelis citrinų sulčių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis. Apšlakstykite aliejumi ir apibastykite prieskoninėmis žolelėmis, druska bei pipirais. Išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje pasimarinuoti.
  2. Tuo tarpu nuplaukite salotas bei daržoves. Jas supjaustykite ir suberkite į lėkštę.
  3. Pasigaminkite užpilą sumaišydami visus ingredientus iki vientisos konsistencijos. Juo pagardinkite salotas.
  4. Vištieną kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Iškeptą vištieną dėkite ant salotų viršaus.
  5. Tada paskrudinkite moliūgų sėklas, jomis apibarstykite salotas.

Skanaus!!!