Skip to main content

Mes jums padėsime žingsnis po žingsnio pasigaminti grybų risotto. Itališkas daugiaryžis, tačiau mes jį vadiname tikruoju vardu – risotto. Ruošdami šį patiekalą galite netgi atsipalaiduoti! Grybų risotto nėra naujas išradimas, bet kadangi risottai yra tokie skanūs ir universalūs, jūs galite juos atrasti iš naujo. Ir gera naujiena ta, kad risotto galite patiekti ir kaip karštą  ir kaip šaltą patiekalą.

Gaminimas

  1. Džiovintus grybus sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite 1l verdančio vandens. Palikite 20 minučių, tuomet vandenį išpilkite, pašalinkite bet kokį skystį.
  2. Supjaustykite grybus. Gilioje keptuvėje pakaitinkite aliejų ant vidutinio karščio ugnies. Įdėkite svogūnus ir česnakus, kepkite kol suminkštės. Išmaišykite džiovintus grybus su sezamu, druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę ir kepkite 8 minutes, kol grybai suminkštės
  3. Suberkite ryžius į keptuvę ir kepkite apie vieną minutę. Supilkite vyną ir leiskite jam burbuliuoti, kad alkoholis išgaruotų. Keptuvę laikykite ant vidutinės ugnies ir supilkite ketvirtadalį grybų. Virkite ryžius lėtai ir dažnai maišykite. Įdėkite dar vieną ketvirtadalį grybų, maišykite kol masė taps kaip kremas. Kai įdėsite paskutinį grybų ketvirtadalį, ryžiai turėtų būti jau išvirę.
  4. Maišykite kol ryžiai bus išvirę. Jei ryžiai dar neišvirė, įpilkite šiek tiek vandens. Išjunkite ugnį ir įdėkite sviesto, pusę sūrio porcijos ir petražoles. Uždenkite ir palikite porai minučių, kad ryžiai sugertų skystį. Dar karta išmaišykite risotto, įdėję kitą sūrio gabaliuką bei petražoles.

Produktai

  • 50g džiovintų grybų
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
  • 250g jūsų mėgstami grybai, supjaustyti ir nuplauti
  • 300g risotto ryžiai
  • 1 x 175ml stiklinė balto vyno
  • 25g sviestas
  • Petražolių lapai, smulkiai supjaustyti
  • 50g parmezano sūrio

Nuostabus!