Kai maistas tampa slaptu priešu

Gyveni sveikai, bet vis dažniau skauda galvą, pučia pilvą ar net išberia odą. Maža to, pradeda augti svoris. Tačiau gydytojai nesuranda negalavimų priežasties. Ką daryti?

Gali būti, kad atsakymas čia pat: organizmas nebetoleruoja kai kurio nuo seno įprasto maisto. Todėl svarbiausia išsiaiškinti, koks produktas sukelia maisto alergiją.

Patekusio į organizmą maisto alergeno poveikis dažnai išryškėja ne iš karto, o tik po dviejų – trijų parų. Žmogus kenčia ir dažnai nežino, kad lėtinę maisto alergiją galima lengvai išsiaiškinti ištyrus kraują. Tokiu atveju atliekamas modernus maisto netoleravimo tyrimas „ImuPro”.

„ImuPro“ tyrimas parodo maisto specifinius IgG klasės antikūnus, sukeliančius lėtinę alergiją, kurios simptomai – odos problemos, antsvoris, galvos skausmai, sutrikusi virškinamojo trakto veikla, lėtinis nuovargis ir kt. Vienu metu galima ištirti nuo 22 iki 273 skirtingų maisto produktų. Ši tyrimo metodika plačiai taikoma Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje ir kitose išsivysčiusiose šalyse.

Sužinojus „ImuPro“ tyrimo atsakymą ir atsisakius alergiją išprovokuojančio maisto, gerų rezultatų laukti neprailgsta. Savijauta netrukus pagerėja, tirpsta nereikalingi kilogramai. Beje, netoleruojamo produkto nereikia atsisakyti visam laikui. Po metų vėl galima pradėti jį vartoti, tačiau ne dažniau kaip kas 3 – 4 dienas, kad vėl neužsivestų ydingas alergijos mechanizmas.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad maisto netolerancijos atsiradimui įtakos turi paveldėtas polinkis sirgti alergija, virškinamojo trakto būklė, netinkama mityba, įvairių vaistų, ypač – antibiotikų vartojimas, skatinantis disbakteriozės atsiradimą, po kurios gali prasidėti ir daugiau virškinimo.