Barbekiu sezonas jau čia! Šviežiai kepamų patiekalų aromatas sklinda po visos Europos sodus, parkus ir kiemus.
Valgydami šviežią kukurūzą, kasdien gaunate rekomenduojamą maistinių skaidulų dozę , taip pat sudėtinius angliavandenius, kurie yra puikus energijos šaltinis.
Mėgaukitės savo barbekiu su sveikai grilintu kukurūzu ir pamidorų padažu.
Produktai kukurūzų grilinimui:
2 virti kukurūzai
Produktai pomidorų padažui:
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
3 pomidorai
¼ čili pipiro
1 laimo arba citrinos
1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkintos kalendros
1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkinto baziliko
3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
Paruošimas (gali prireikti 2 keptuvių)
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite čili pipirą. Per pusę perpjaukite laimą arba citriną, kitą pusę kol kas pasidėkite į šalį. Šiek tiek pašildykite keptuvėje vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įdėkite supjaustytus svogūnus ir česnakus į keptuvę ir kepkite apie 1 minutę. Sudėkite pomidorus, gerai sumaišykite ir virkite 10 minučių.
Padėkite kukurūzą ant griliaus grotelių arba galite naudoti keptuvę: įmaišykite sviestą ir likusį alyvuogių aliejų į kitą indą ir lėtai skrudinkite kukurūzą iš visų pusių. Į pomidorų mišinį sudėkite kalendras, bazilikus ir laimo sultis, gerai sumaišykite ir įberkite druskos. Paimkite kukurūzus nuo grotelių arba iš keptuvės, užtepkite padažą ir patiekite.