Skip to main content

Barbekiu sezonas jau čia! Šviežiai kepamų patiekalų aromatas sklinda po visos Europos sodus, parkus ir kiemus.

Valgydami šviežią kukurūzą,  kasdien gaunate rekomenduojamą maistinių  skaidulų dozę , taip pat sudėtinius  angliavandenius, kurie yra puikus energijos šaltinis.

Mėgaukitės savo barbekiu su sveikai grilintu kukurūzu ir pamidorų padažu.

Produktai kukurūzų grilinimui:

2 virti kukurūzai

Produktai  pomidorų padažui:

2 skiltelės česnako

1 svogūnas

3 pomidorai

¼ čili pipiro

1 laimo arba citrinos

1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkintos kalendros

1 arbatinis šaukštelis šviežiai smulkinto baziliko

3 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus

žiupsnelis druskos

Paruošimas (gali prireikti 2 keptuvių)

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite čili pipirą. Per pusę perpjaukite laimą arba citriną, kitą pusę kol kas pasidėkite į šalį. Šiek tiek pašildykite keptuvėje  vieną šaukštą alyvuogių aliejaus, įdėkite supjaustytus svogūnus ir česnakus į keptuvę ir kepkite apie 1 minutę. Sudėkite pomidorus, gerai sumaišykite ir virkite 10 minučių.

Padėkite kukurūzą ant griliaus grotelių arba galite naudoti  keptuvę: įmaišykite sviestą ir likusį alyvuogių aliejų į kitą indą ir lėtai skrudinkite kukurūzą iš visų pusių. Į pomidorų mišinį sudėkite kalendras, bazilikus ir laimo sultis, gerai sumaišykite ir įberkite druskos. Paimkite kukurūzus nuo grotelių arba iš keptuvės, užtepkite padažą ir patiekite.