Migdolų-citrinų tortas be gliuteno

Nuostabaus skonio, drėgnas ir greitai paruošiamas. Be gliuteno, minkštas ir skanus!

Šiam receptui reikės:

Ingredientai:

  • 450g maltų migdolų
  • 120g šilauogių
  • 120g cukranendrių cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 kiaušinių baltymai
  • 1 vanilės lazdelės
  • 1 citrina ir jos žievelės
  • 1/2 pakelio kepimo sodos ar miltelių (be gliuteno)
  • Žiupsnelis druskos

Citrininiam užpilui reikės:

  • 120g cukraus pudros
  • 2,5 šaukšto citrinų sulčių
  • 50g maltų pistacijų (be druskos ir žievelių)

Papildomai reikės kepimo formos ir kepimo popieriaus

Paruošimas

Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki vientisų standžių putų. Įjunkite orkaitę kaisti iš viršaus ir apačios 160°C, paruoškite kepimo formą – įtieskite kepimo popierių. Nuplaukite šilauoges, jas nusausinkite. Vanilės lazdelę pjaukite pusiau, su peiliu išimkite minkštąją dalį. Iki vientisos masės maišykite migdolus, vanilę, citrinų žievelę, kepimo miltelius, druską. Galiausiai įspauskite citrinų sulčių. Išplakite kiaušinių baltymus iki standumo, plakinį kartu su šilauogėmis lengvai įmaišykite į tešlą. Paruoštą masę tortui dėkite į kepimo indą. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40-45 min. Su dantų krapštukų patikrinkite: jei prie krapštuko prikibo tešlos – tortą dar pakepkite 5 min.

Kepinį išimkite iš orkaitės, leiskite jam atvėsti 15 min, tada išimkite iš kepimo indo, atsargiai nuimkite kepimo popierių ir leiskite visiškai atvėsti.

Paruoškite užpilą. Citrinų sultis suplakite su cukraus pudra, pilkite ant torto. Galiausiai pabarstykite smulkintomis pistacijomis.

MĖGAUKITĖS nuostabiu tortu!