FOX makrogardelės padidėjusio jautrumo maistui tyrimas 287

FOX tyrimu tiriamas padidėjęs jautrumas maistui. Tiriamas IgG antikūnų, nukreiptų prieš konkrečius maisto produktus, kiekis kraujyje. Ištiriami 287 maisto produktai ir maisto priedai iš 13 skirtingų maisto grupių (įskaitant pagrindinius ir naujus maisto produktus). Tai pusiau kiekybinis in vitro diagnostinis tyrimas, nustatantis IgG 1-4 poklasių antikūnus.

grįžti į sąrašą

249.00

Kam reikalingas tyrimas?

FOX tyrimu tiriamas padidėjęs jautrumas maistui. Tiriamas IgG antikūnų, nukreiptų prieš konkrečius maisto produktus, kiekis kraujyje. Ištiriami 287 maisto produktai ir maisto priedai iš 13 skirtingų maisto grupių (įskaitant pagrindinius ir naujus maisto produktus). Tai pusiau kiekybinis in vitro diagnostinis tyrimas, nustatantis IgG 1-4 poklasių antikūnus.

Kada reikia atlikti tyrimą?

Tyrimą rekomenduojama atlikti:
1. siekiant įvertinti šiuometinę mitybos būklę;
2. jaučiant lėtinį nuovargį, galvos skausmus;
3. įtariant IgG klasės antikūnų nulemtas padidėjusio jautrumo maistui reakcijas, kurios dažniausiai pasireiškia pilvo pūtimu, pilvo skausmu;
4. susiduriant su sunkumais keičiant kūno kompoziciją;
5. įtariant neinfekcinės kilmės žarnyno uždegimą;
6. sergant dirgliosios žarnos sindromu.
Tyrimas vaikams gali būti atliekamas nuo 2 metų amžiaus. Kadangi IgG antikūnai į vaiko organizmą gali patekti nėštumo metu per placentą ir maitinant per motinos pieną, o vaiko organizme išlieka iki 2 metų, vaikams tyrimą atlikti rekomenduojama tik praėjus bent 2 metams nustojus žindyti krūtimi.

Koks mėginys tyrimui yra reikalingas?

Kraujas paimamas iš rankos venos. Vaikams gali būti imamas iš piršto galiuko.

Kaip pasiruošti tyrimui?

Nereikia.

Ką reiškia mano rezultatai?

FOX tyrimu įvertinamas „Didysis 8“ – pagrindinių maisto produktų rinkinys (pienas, kiaušiniai, kviečiai, žemės riešutai, riešutai, soja, žuvis ir vėžiagyviai), taip pat kiti dažniausiai mūsų racione vartojami maisto produktai (daržovės, ankštiniai augalai, mėsa, kava, arbata ir kt.). Papildomai įvertinama:
1. skirtingos kviečių rūšys;
2. naujesni vaisiai ir uogos (šilkmedžio uogos, šeivamedžio uogos, pasiflora);
3. valgomieji vabzdžiai (naminis svirplys, skėrys keleivis, didysis milčius) – tai vis dažniau naudojami maisto produktai, kurie gali būti naudojami gaminant įvairius daug baltymų turinčius maisto produktus, norint padidinti baltymų kiekį maiste nepadidinant jo kainos. Tai baltyminiai batonėliai, baltyminiai kokteiliai, makaronai, vabzdžių užkandžiai, sausainiai, saldainiai;
4. mėsos klijai (M-transgliutaminazė) – tai maisto priedas, naudojamas perdirbtuose mėsos ir žuvies gaminiuose. Žmogus valgydamas įvairius perdirbtus maisto produktus, bei jausdamas padidėjusio jautrumo maistui reakcijų simptomus, gali netoleruoti ne maisto produkto, kuriame yra mėsos klijų, tačiau būtent šio maisto priedo.
5. sveikatinimosi produktai (varnalėšos šaknis, peruvinė pipirnė, ženšenis, ginkmedžio, jakono šaknis ir kt.). Šie nauji maisto produktai dažniausiai pasirenkami sveikatai užtikrinti ar pagerinti, tačiau taip pat gali sukelti padidėjusį jautrumą ir nepageidaujamus simptomus.
6. pienas – vienas dažniausių padidėjusį jautrumą maistui sukeliančių masto produktų. Tyrimu ištiriamos 3 pieno molekulės padeda asmeniui išsiaiškinti, ar jis tikrai turi vengti visų pieno produktų, o galbūt kai kuriuos gali sėkmingai vartoti.
Tyrimo rezultatai pateikiami individualizuoti su dirbtinio intelekto interpretacija, kuri apima:
1. galimus su maisto produkto netoleravimu susijusius simptomus;
2. informaciją, kurių patiekalų gamybai dažniausiai naudojami netoleruojami maisto produktai;
3. alternatyvius, panašaus skonio maisto produktus, kuriais galima pakeisti maistą, sukeliantį padidėjusio jautrumo reakcijas.

Susiję tyrimai

ImuPRO, ALEX, IgG, IgG 1-4 poklasiai, IgE, alergijos tyrimai, alergenams specifiškų IgE tyrimai

Susijusios būklės/ligos.

Maisto netoleravimas, alergijos, dirgliosios žarnos sindromas