Rudens receptas: moliūgų sriuba

Ilgus rudens vakarus sušildys dubenėlis šiltos moliūgų sriubos.

 

Ingredientai (keturiems):

  • 700 g moliūgų (pvz., Hokaido)
  • 1 džiovintas čili pipiras
  • 2 česnako skiltelės
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kurį toleruojate)
  • 400 ml kokoso pieno
  • 600 ml bemielio daržovių sultinio
  • 4 šaukštai laimo sulčių
  • 1 ryšulėlis  žalumynų
  • Druska, pipirai

Paruošimas:

  • Nuplaukite ir išvalykite moliūgą. Išimkite minkštimą šaukštu ir supjaukite moliūgą smulkiais kubeliais. Supjaustykite čili pipirą ir česnaką skiltelėmis.
  • Pakaitinkite puode aliejų ir kepkite česnakus ir čili pipirą. Tada sudėkite moliūgą į puodą. Įpilkite kokoso pieno ir sudėkite visas daržoves virti. Uždenkite ir pavirkite 15 minučių vidutinio karštumo puode.
  • Su blenderiu sutrinkite moliūgų sriubą. Paskaninkite druska, pipirais ir laimo sultimis ir pateikite su mėgstamais žalumynais.