Šparagų salotos su braškėmis ir parmezanu

Gaivios, vegetariškos ir labai skanios

Ar yra gražesni mėnesiai nei gegužė ir birželis? Šiuo metu ragaujame šviežius šparagus, skiname pirmąsias braškes ir džiaugiamės saulėtomis ir ilgomis dienomis. Jei šiuo laiku atostogausite ar turėsite svečių, tiesiog privalote pasimėgauti ir pasigaminti salotas su šparagais, braškėmis ir kietuoju sūriu.

Ingredientai:

  • 500 g braškių arba raudonųjų ridikėlių
  • 500 g žaliųjų šparagų
  • Gabalėlis kietojo sūrio (kiekvienam pagal skonį)
  • Balzamiko acto
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
  • Pipirinė papuošimui

Paruošimas:

Šparagus trumpai apvirkite lengvai sūdytame vandenyje. Nuplaukite ir supjaustykite braškes. Jei braškių neturite, galite jas pakeisti raudonais ridikėliais. Paruoškite padažą – alyvuogių aliejų sumaišykite su keliais lašeliais balzamiko acto, druska ir pipirais. Apšlakstykite atvėsusias salotas. Užtarkuokite parmezano pagal skonį, papuoškite pipirine.

Skanaus!