Skip to main content

 

Organizmo disbalanso programa

Balansas, arba pusiausvyra, tai darni ko nors (objekto, reiškinio) būsena. Kalbant apie sveikatą, ji priklauso nuo mūsų organizmo vidinės pusiausvyros, keičiantis ir išorinėms, ir organizmo vidaus sąlygoms. Natūraliai žmogaus organizmas siekia išlaikyti pusiausvyros būseną, vadinamą homeostaze.

Homeostazė – sudėtingi organizmo veiklos reguliavimo procesai, palaikantys pastovią vidinę terpę. Pastovi vidinė terpė nereiškia, kad organizmas yra ramybės būsenos, visą laiką organizme vyksta tam tikros reakcijos, lemiančios normalias ląstelių veiklos sąlygas. Homeostazės procesų metu dalyvauja pavienės organizmo sistemos, kurių kiekviena turi tam tikrą užduotį, veikia vieningai ir kartu garantuoja darnią organizmo veiklą. Kai kažkuri organizmo sistemos dalis, ar tai būtų nervų sistema, hormonai, mineralai ar kita – išsiderina, organizmas įjungia savireguliacinius mechanizmus ir deda visas pastangas grąžinti kūną į pusiausvyrą. Jei kažkurio parametro pokytis yra ženklus ar organizmo atsistatymo rezervas silpnesnis, formuojasi disbalansas ir tuo pačiu – įvairios ligos.

Dažnai pasitaiko, kad žmogus yra linkęs ignoruoti pirmuosius ligos simptomus. Kai kreipiasi į gydytoją, belieka konstatuoti įvairaus pobūdžio organizmo sutrikimus. Šiems sutrikimams nustatyti galima pasitelkti puikią diagnostinę priemonę – organizmo disbalanso programą. Ši programa gali padėti identifikuoti, iš kur kyla problema ir, bendradarbiaujant su gydytoju, įgalina pacientus imtis veiksmų, padėsiančių organizmui sveikti.

Organizmo disbalanso programa

Tai kompleksinė programa, kurios pagrindas – iš plataus kraujo rodiklių spektro atliekamas organizmo disbalanso tyrimas. Šis tyrimas išsamiai atskleidžia hormonų bei nervų sistemų pusiausvyros sutrikimus, kurie yra pirminė daugelio ligų bei blogos savijautos priežastis. Organizmo disbalanso tyrimas padeda matyti, kaip hormonai veikia organizme, jis atspindi visą organizmo būklę ir jo veikimą.

Organizmo disbalanso programa rekomenduojama žmonėms, kurie, visų pirma, yra orientuoti į geros sveikatos išlaikymą, t.y. prevenciją. Taip pat tais atvejais, kai įvairiems specialistams nepavyksta rasti negalavimo priežasties. Arba jeigu diagnozuojama tam tikra liga, bet gydytojai padėti negali. Taip pat jei pacientui yra paskirtas gydymas, bet jis jaučia, kad situacija negerėja.

Svarbu paminėti, jog šis tyrimas turi būti išsamiai įvertintas gydytojo. Be kvalifikuoto gydytojo vertinimo gauti tyrimų rezultatai bus tik skaičių kratinys, kuris nepadės pacientui atrasti jo negalavimų priežasties.

Taip pat svarbu žinoti, kad tyrimo atsakymų įvertinimas yra tik viena iš sudedamųjų organizmo disbalanso programos dalių. Tam, kad gautumėte visapusišką vaizdą apie savo sveikatos būklę, esančius sutrikimus ir rekomendacijas korekcijoms, būtina tai išmanančio gydytojo konsultacija, kuri paprastai trunka iki 2 valandų. Jos metu gydytojas surenka visą Jūsų anamnezę (ligos istoriją) bei atlieka nuodugnią apžiūrą. Ir tik praėjus visus šiuos etapus galima visapusiškai įvertinti sveikatos būklę.

Organizmo disbalanso tyrimai

Organizmas yra nuolat kintanti terpė, kurioje nuolat vyksta reguliavimo procesai, siekiant prisitaikyti tiek prie aplinkos pokyčių, tiek prie pokyčių paties organizmo viduje. Tačiau kartais organizmas išsiderina – sutrinka nervinė sistema, hormonai, arba pritrūksta mineralinių medžiagų. Organizmui išsiderinus ir savaime nebesugebant susireguliuoti, gali atsirasti įvairūs sutrikimai ar ligos. Kadangi pirmieji simptomai dažnai būna nedideli – nuovargis, plaukų slinkimas, dažni peršalimai ar kiti smulkūs negalavimai – ne tik pacientas, bet ir dažnas gydytojas į juos neatkreipia pakankamo dėmesio.

Tačiau mes siūlome puikią priemonę identifikuoti organizmo disbalansą – organizmo disbalanso kraujo tyrimą, kurio rezultatais remiantis ir bendradarbiaujant su gydytoju pagal endobiogenikos principus, pacientas gali pradėti judėti sveikimo kryptimi.

Tai kompleksinė programa, kurios pagrindas – iš plataus kraujo rodiklių spektro atliekamas organizmo disbalanso tyrimas. Šis tyrimas išsamiai atskleidžia hormonų bei nervų sistemų pusiausvyros sutrikimus, kurie yra pirminė daugelio ligų bei blogos savijautos priežastis. Organizmo disbalanso tyrimas padeda matyti, kaip hormonai veikia organizme, jis atspindi visą organizmo būklę ir jo veikimą.

Organizmo disbalanso programa rekomenduojama žmonėms, kurie, visų pirma, yra orientuoti į geros sveikatos išlaikymą, t.y. prevenciją. Taip pat, tais atvejais, kai įvairiems specialistams nepavyksta rasti negalavimo priežasties. Arba jeigu diagnozuojama liga, bet gydytojai padėti negali, ar jei pacientui paskirtas gydymas, bet jis jaučia, kad situacija negerėja.

Svarbu paminėti, jog šis tyrimas turi būti išsamiai įvertintas gydytojo. Be kvalifikuoto gydytojo vertinimo gauti tyrimų rezultatai bus tik skaičių kratinys, kuris nepadės pacientui atrasti jo negalavimų priežasties. Kartu su tyrimu reikalinga išsami gydytojo konsultacija. Jos metu gydytojas surenka visą informaciją apie Jūsų sveikatos istoriją, atlieka išsamią kūno apžiūrą, pakomentuoja kraujo tyrimus bei jų pagrindu apskaičiuotus indeksus, kurie atspindi hormoninės sistemos (dis)balansą, bei paskiria reikalingą gydymą.

Daugiau informacijos apie gydytojų konsultacijas rasite www.endobiogenika.lt