Puikūs patarimai, kaip gaminti ir kepti be glitimo
Iš pradžių gali būti sunku laikytis dietos be glitimo.
Tačiau yra daug sveikų ir skanių maisto produktų, kuriuose natūraliai nėra glitimo! Tai tokie maisto produktai kaip vaisiai, daržovės, mėsa ir paukštiena, žuvies ir jūros gėrybės, pienas ir pieno produktai, pupos, ankštiniai augalai ir riešutai.
Maisto produktai, kuriuose natūraliai nėra glitimo
Visuose šiuose maisto produktuose natūraliai nėra glitimo: kukurūzai, ryžiai, laukiniai ryžiai, soros, rudosios soros, grikiai, sojos, sezamo, linų sėmenys, kanapės, bulvės, daržovės, vaisiai, riešutai, pienas, kiaušiniai, mėsa, žuvis, paukštiena, ankštiniai augalai, riebalai, aliejai ir kt.
Be to, šiandien siūloma kepti ir gaminti naudojant įvairius miltus be glitimo.
Daugelį šių grūdų galima rasti jūsų vietinėje maisto parduotuvėje, kai kurie iš mažiau žinomų yra tik specializuotose ar sveikos mitybos parduotuvėse. Paprastai be glitimo miltai : migdolų miltai amaranto sėklų miltai, grikių miltai, ryžių miltai, kvinano miltai, kukurūzų arba sorų miltai.
Gliuteno neturinčios alternatyvos
Makaronuose, manų kruopose, bulgur, kuskuse glitimo yra. Bet jei receptai ar patiekalai reikalauja bet kurio iš šių komponentų, juos galite pakeisti kitais maisto produktais. Štai keletas patarimų:
- Makaronai: juos gali pakeisti ryžiais, grikiais, soromis arba kukurūzų makaronais.
- Bulgur: juos taip pat gali pakeisti ryžiais.
- Kuskusas: bolivinė balanda yra geras pakaitalas.
- Duona: šiuo metu yra didelė pasiūla be glitimo kepinių, arba kepkite patys.
- Granola: sukurkite savo granulių mišinį be glitimo.
- Alus: dabar jau daugelyje parduotuvių siūlomas alus be glitimo..