Skip to main content

Pakeiskite savo mitybą ir išvengsite lėtinių skausmų!

Gyvenimas su reumatoidiniu artritu (RA) gali būti tikras pragaras, ir tik dėl to, kad jūs  valgote maistą, kurio jūsų organizmas netoleruoja!

Reumatoidinis artritas (RA) laikomas autoimunine liga, sukeliančia lėtinį sąnarių ir kitų organizmo dalių uždegimą dėl per didelio imuninės sistemos aktyvumo, lemiančio ataką prieš sveikus audinius. Nepaisant pagerėjusių terapinių galimybių naudojant ligos eigą keičiančius biologinius vaistus, ilgalaikė remisija pasiekiama retai, taigi liga progresuoja ir sukelia sąnario disfunkciją ir neveiksnumą.

MAISTAS – PAGRINDINIS REUMATOIDINĮ  ARTRITĄ PROVOKUOJANTIS VEIKSNYS

Šie faktai patvirtina besitęsiantį sisteminį uždegimą iki RA klinikinio pasireiškimo. Galima būtų užduoti klausimą, kokia galėtų būti šio uždegimo priežastis. Maisto įtaka kitoms autoimuninėms ligoms, tokioms kaip celiakija, Hašimoto tiroiditas, žvynelinė, sisteminė raudonoji vilkligė, neleidžia abejoti, jog maistas yra ne vienintelė, bet svarbi priežastis, nes dažnai kasdien valgome tuos pačius maisto produktus. Jei šis maistas sukelia uždegiminę reakciją, jis tai darys nuolat. Kai kurie autoriai teigia, kad uždegimą gali skatinti riebalų rūgštys, tačiau svarbesni yra maisto produktai, sukeliantys specifinių IgG antikūnų imuninį atsaką. Tikslas yra sumažinti  sąnarių skausmą ir patinimą bei pagerinti jūsų sugebėjimą atlikti kasdienes užduotis.

Atlikus  ImuPro tyrimą, bus galima identifikuoti tuos maisto produktus, kurių jūsų organizmas netoleruoja.  Vėliau laikantis ImuPro  dietos pastebėsite ryškius pokyčius, kurie padės sumažinti reumatoidinio artrito simptomus.

Pasitarkite su savo gydytoju arba su ImuPro specialistu ir atlikite ImuPro tyrimą jau dabar!

Šaltiniai:

  1. Sima Sh. FARID Anti-citrullinated protein antibodies and their clinical utility in rheumatoid arthritis International Journal of Rheumatic Diseases 2013; 16: 379–386
  2. Francis Coucke Food intolerance in patients with manifest autoimmunity. Observational study. Autoimmunity Reviews 17 (2018) 1078–1080
  3. Grygielska J, Kłak A, Raciborski F, Mańczak M. Nutrition and quality of life referring to physical abilities – a comparative analysis of a questionnaire study of patients with rheumatoid arthritis and osteoarthritis. Reumatologia. 2017;55(5):222-229.
  4.  Ioan-Facsinay A, el-Bannoudi H, Scherer HU, et al
    Anti-cyclic citrullinated peptide antibodies are a collection of anti-citrullinated protein antibodies and contain overlapping and non-overlapping reactivities Annals of the Rheumatic Diseases 2011;70:188-193.
  5. Li, Jianjie et al. “The Pathogenesis of Rheumatoid Arthritis is Associated with Milk or Egg Allergy” North American journal of medical sciences vol. 8,1 (2016): 40-6.
  6. Hvatum M, Kanerud L, Hällgren R, Brandtzaeg P. The gut-joint axis: Cross reactive food antibodies in rheumatoid arthritis. Gut. 2006;55:1240–7.
  7. Richard s. Panush Food-induced (allergic) arthritis, Inflammatory Arthritis Exacerbated By Milk. Arthritis and Rheumatism, Vol. 29, No. 2 (February 1986)
  8. Gamlin L1, Brostoff J. Food sensitivity and rheumatoid arthritis. Environ Toxicol Pharmacol. 1997 Nov;4(1-2):43-9.
  9. Comed ImuPro Application Study, 2002-2008; evaluated by Mediveritas Institute for Medical Studies, Munich