Skip to main content

Veganiška, be gliuteno ir ypač skani.

Sriuba turėtų būti kiekvieno iš mūsų kasdieniniame racione.

Viena mėgstamiausių sriubų – veganiška, be gliuteno – MOLIŪGŲ SU IMBIERU.

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo;
  • 2 šalavijo šakelės;
  • 75 g imbiero;
  • keletas žiupsnelių šviežių prieskoninių žolelių: laiškinių svogūnų ar mėtų;
  • ypač tyro alievuogių aliejaus;
  • 1 L ekologiško sultinio;
  • 125 ml kokosų pieno bei šlakelio pateikiant sriubą;
  • ½ šaukšto čili pipirų;
  • 1 laimas.

Paruošimas:

  1. Nulupkite ir stambiai supjaustykite moliūgą, šalavijo lapelius susmulkinkite, nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias prieskonines žoleles.
  2. Į didelį puodą sudėkite moliūgą, šalavijus, imbierą ir aliejų. Patroškinkite, kol moliūgas suminkštės.
  3. Pilkite sultinį, kokosų pieną ir berkite čili miltelius. Pagardinkite prieskoniais ir druska, užvirkite ir virkite apie 40 min.
  4. Sriubą sutrinkite blenderiu, pilkite į dubenį, pagardinkite šviežiomis žolelėmis, laimo sultimis ir kokoso pienu.

Skanaus!!!