Veganiška, be gliuteno ir ypač skani.
Sriuba turėtų būti kiekvieno iš mūsų kasdieniniame racione.
Viena mėgstamiausių sriubų – veganiška, be gliuteno – MOLIŪGŲ SU IMBIERU.
Ingredientai:
- 1 kg moliūgo;
- 2 šalavijo šakelės;
- 75 g imbiero;
- keletas žiupsnelių šviežių prieskoninių žolelių: laiškinių svogūnų ar mėtų;
- ypač tyro alievuogių aliejaus;
- 1 L ekologiško sultinio;
- 125 ml kokosų pieno bei šlakelio pateikiant sriubą;
- ½ šaukšto čili pipirų;
- 1 laimas.
Paruošimas:
- Nulupkite ir stambiai supjaustykite moliūgą, šalavijo lapelius susmulkinkite, nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Nuplaukite ir susmulkinkite šviežias prieskonines žoleles.
- Į didelį puodą sudėkite moliūgą, šalavijus, imbierą ir aliejų. Patroškinkite, kol moliūgas suminkštės.
- Pilkite sultinį, kokosų pieną ir berkite čili miltelius. Pagardinkite prieskoniais ir druska, užvirkite ir virkite apie 40 min.
- Sriubą sutrinkite blenderiu, pilkite į dubenį, pagardinkite šviežiomis žolelėmis, laimo sultimis ir kokoso pienu.
Skanaus!!!